|
|
Lån  


 

Gode råd om flytning

Meld flytning

Du skal melde din flytning til folkeregisterkontoret senest fem dage efter flytningen. Hvis du glemmer det, kan du blive pålagt en bøde. Flytter du længere end fem km. væk fra din nuværende bopæl, skal du også skifte læge.

Brug flyttekasser

Du er bedst tjent med at anskaffe rigtige flyttekasser. De er designet til formålet og holder til lidt af hvert. Du kan købe eller leje kasser hos de fleste flyttefirmaer, byggemarkeder og udlejere af lastvogne og varebiler.

Skriv på hver flyttekasse, hvilket rum den skal ind i i den nye bolig og fortæl det til flyttemændene. Det gør det lettere, når kasserne skal tømmes og tingene skal sættes på plads de rigtige steder.

Pakning

Pak ikke alle bøgerne i den samme kasse. En enkelt bog vejer ikke meget, men en flyttekasse fuld af bøger er umulig at løfte. LP-plader bliver også forbavsende tunge, når der er mange af dem. Det gælder også vinsamlingen.

Pak glas og porcelæn forsvarligt ind i papir, håndklæder eller tøj, og fordel det hele i forskellige kasser. De fine krystal-glas kan være nok så pænt pakket ind, men de overlever ikke alle sammen, hvis de ligger oven på hinanden i en kasse, som bliver sat ned lidt for hårdt. Tallerkener skal stå oprejst i kasserne.

Hvis du selv pakker kasserne

Hvis du selv pakker kasserne før flytningen og lader flyttefolk om transporten, skal du være opmærksom på, at det er dit eget ansvar, at tingene er pakket forsvarligt ned. Hvis noget går i stykker på grund af mangelfuld indpakning, er det altså ikke flyttefirmaets forsikring, der dækker, medmindre flyttefolkene fx taber flyttekassen.

Hvad skal du selv gøre?
Selvom du hyrer et flyttefirma til at stå for både flytning og evt. nedpakning, skal du stadig forberede en del ting selv forinden:

Sortr i god tid gammelt tøj og alle andre genstande, som skal kasseres eller foræres væk.
Send tæpper, gardiner osv. til vask eller rens.
Har du behov for hjælp til at afmontere tekniske installationer såsom hårde hvidevarer, tv-antenner, stereoanlæg osv., bør du bestille det i god tid.
Anbring smykker, bankbøger og personlige papirer på et sikkert sted. Husk at du kan muligvis få brug for dem under flytningen, så det skal ikke være for sikkert.
Gennemgå og pak køkkenredskaber, tøj og linned, du ikke skal bruge i den nærmeste fremtid.
Alt, der skal være tilgængeligt umiddelbart ved indflytning/ankomst, bør pakkes separat - f.eks. toiletartikler, sengetøj, tøj, madvarer osv.
Afrim, rens og aftør køleskabe, frysere osv., og sørg for forsvarlig transport af dybfrosne madvarer.
Husk transport af eventuelle hus- og kæledyr.
Husk at indsamle alle nøgler til garage, kælder, skabe osv. - og husk nøglen til den nye bolig.
Information på sider:

Flyttefirma - Du er her: Flyttefirma - Flyttefirma -